Fortfarande tisdag den 26 feb, 2011

Vaknade vid 04:30 av att en hel drös av fiskebåtar startade upp sina motorer. Kan inte fatta att man måste gå ut så tidigt för att fiska, är inte fiskarna vakna senare på dagen? De borde väl kunna fastna i ett nät även på dagen, eller åtminstone på förmiddan.

Vi startade själva vår färd norrut vid 09.00, liten sovmorgon… Det var inte mycket till vind så det fick bli motor igen… Längtade efter att få slippa motorljudet och bara höra vinden. Vid 12-tiden så kom vi in i en tjocka, man såg inte mycket, man såg kanske två-tre båt-längder. Har man seglat i dimma så vet man hur det känns, då är man glad att man har alla instrument som hjälper till att visa vägen.

Det var som en ”OPACUS” dimma ;-)  ("ogenomträngligt moln på latin")

 

Här sitter Annica och funderar på var vi kan lägga till för kvällen …

 

Fyrar är en annan spännande och imponerande företeelse, de bara ploppar upp mitt i havet, stora, imponerande byggnader. Tänk vilket jobb att bygga en så här pjäs, ofta mitt ute i havet, vilandes på en sten eller två. Själv har man svårt att byta en packning på kranen i köket utan att ringa svärfar…

Vi kom vid 16.00 fram till Camaret-sur-Mer, en trevligt turist & fiske ort utanför Brest, ska försöka hitta en karta sen, blir lättare att visa vart vi är/ har varit.

Här tänkte nog Annica putsa lite på båten, vi andra tyckte att det kunde vänta en stund, men är man pedant så är man …

 

Det gäller att tänka sig för vart man ankrar (och när)… Något mer tidvatten än vad man är van med i Nacka Strand.

 

En god middag, musslor så klart, avslutade tisdagen och här går vi tillbaka till båten med vår ”dra-maten” vagn med inbyggd backbelysning, den införskaffades efter att ha åkt bil med Yannick på jobbet. Fransmän och bilar ….

En god middag, musslor så klart, avslutade tisdagen och här går vi tillbaka till båten med vår ”dra-maten” vagn med inbyggd backbelysning, den införskaffades efter att ha åkt bil med Yannick på jobbet. Fransmän och bilar ….

//jim


Kommentarer
Postat av: Mats & Gun

Vi njuter av text och bilder och fortsätter nu följa era äventyr - vilken bra idé att skaffa en blogg! Många kramar till er alla från oss i Hässelby som har betydligt lugnare vatten framför oss

2011-07-28 @ 15:43:19
Postat av: Monica,Olle o Mats.

Trevligt att läsa eran blogg vi följer Er på kartan och önskar Er trevlig fortsatt seglats.

Hälsa alla, Monica, Olle o Mats.

2011-07-28 @ 16:38:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0