Måndagen den 26 juli, 2011

Ännu en dag på havet, idag har vi tillryggalagt ytterligare 60 sjömil, för er som inte var med på lektionen där man lärde ut marina termer (vet inte om det var på kemin, biologin eller fysiken, var själv ”sjuk” då) så innebär det att vi lyckats ta oss 11 mil, 1 km och 120 meter närmare Sverige (60 sjömil * 1,852 meter). Man får inte vara stressad då man seglar. Vi har nu anlänt en by som heter Sainte-Marine, söder om Brest.

En vanlig syn på dagarna, vatten så långt ögat kan se...

En annan vanlig syn är:

Små fiskebåtar som är ute och vittjar sina nät, de ligger gärna mitt i farlederna, massor av små röda bojar har man lagt ut. I början var vi försiktiga och försökte i största mån hålla oss borta från dem. Efter ett tag insåg vi att det är bara att köra på och att i möjligaste mån försöka att inte köra på dem.

Vissa (Annica) fördriver tiden med att ligga framme och pressa, ingen större risk för "malignt melanom" (eller hur det nu stavas) i alla fall, hon sover så tungt på nätet när vi gungar framåt.

En annan sak som man slås när man är på den här kusten är att det är en massa mindre katamaraner, jollar och vindsurfare ute. Trots att det bara är 16-18 grader i havet är det fullt av små fransoser som är ute och seglar, de är från ”80 cm höga” upp till tonåringar. Man förstår verkligen att segling är stort i Frankrike, när man kommer i land så talar man om sina storheter som ensam seglat runt jorden, besökt Antarktis i små aluminiumbåtar, slagit hastighetsrekord mm.

Bygga stora stenhus vid kusten har man också tränat på länge här i Frankrike, det märks varje gång vi kommer in mot land. Varje gång vi går in mot någon av de många små vackra städerna möts vi alltid av pampiga villor ute på klipporna.

Nu ska vi mumma till oss, ta en dusch och gå iväg till en crepperia. Det är ett litet charmigt ställe som ligger ute på kajkanten. Här serveras visst bara creps på alla möjliga sätt …

//jim


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0