Fredag kväll vid 23-tiden

Vi anlände igår eftermiddag efter ännu en dag på havet utan att se land. Det var, för första gången, en hel dag med bara sol (och ingen dimma). Vi gick för motor i 8 timmar, har en känsla av att Johannas bedjande till vind-gudarna inte gick fram helt och hållet. Vi har dock sluppit motvind, så lite segling har det i alla fall blivit. Ännu en gång fick vi besök av ett gäng delfiner som lekte runt båten, alltid trevligt med sällskap.

Passagen in till Jersey var spännande, det är närmare 10 meters tidvatten. Man börjar förstå att tidvatten tabellerna är lika viktiga att hålla koll på om man skall in i hamnarna här. Håller man sig på havet och seglar direkt mot/ till Sverige så spelar tidvattnet mindre roll.

 

På vägen in till hamnen i Jersey var vi lite fundersamma på hur det skulle funka, det var något fundersamma grabbar som stod och väntade på att hamnkaptenen skulle dyka upp.

Portarna in till hamnen på Jersey.

Jersey, vilken ö…

Idag har vi utforskat Jersey. Jersey är verkligen värt ett besök, en dramatisk ö, som en blandning av Skottland, Irland, Gotland, och Västindien (fast mycket kyligare och svinkallt i vattnet...)

 

Å håller man inte koll på tidvattnet så kan man få vänta en stund...

I morgon skall vi ta en längre tur, tänkte lämna vid 06.00 för att hinna med strömmarna som går norrut utanför Race de Alderney. Träffar vi rätt i morgon kommer vi ha närmare 10 knop med oss, lägger man till våra 8 knop så bör vi åka uppåt med 16-18 knop fart, inte illa för en segelbåt. Om vädrets makter är med oss så fortsätter vi ytterligare ett dygn för att försöka ta oss förbi Calais i övermorgon.

Hörs om ett par dagar,

//jim

 


Kommentarer
Postat av: Jens

Bra sätt att hålla sig ung. Känns som att äventyret blit bättre och bättre ju längre man varit hemma. Fina bilder och helt klart en fantastisk upplevelse.

Hemma i Sverige är nivåproblemet hur mkt. en plint till torpet skjuter. Känns futtigt i jämförelse.

Ha det!

Jens och Maria

2011-07-30 @ 20:21:26
Postat av: Patrik

Båten ser ju ruggigt fin ut och hela trippen ett äventyr....... men räcker det inte nu? Det är tråkigt här hemma utan er. Kom hem! H&P

2011-07-30 @ 21:56:57
Postat av: Ewa

Vad härligt det ser ut! Kul att följa er jungfruresa till Sverige!

Här fiskar vi kräftor och njuter av fint väder! Fortsatt fin resa önskar vi på Vindö! Fair winds! Ewa o Anders o Carl

2011-08-01 @ 22:03:39
URL: http://fannytosweden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0